Zobni implantati – cena je odvisna od kvalitete

Naš stil življenja in način prehranjevanja vodi v pogosto izgubo zob. Ob takem dogodku se je hitro treba odločiti za ponudnika vsaditve zobnih implantatov https://www.kirurgija-debevc.si/zobni-implantati/. Zobni implantati vas bodo namreč spremljali celo življenje, zato je smiselno, da se dobro pozanimate o izbranem zobozdravniku oz. kirurgu, kakšne so njegove izkušnje in ali so njegovi pretekli pacienti zadovoljni z opravljeno storitvijo. Vsak kirurg ima dolžnost, da vam pove tudi več o zobnih implantatih, kako se med seboj razlikujejo in kakšna je za zobni implantati cena. Treba se je zavedati, da se cene razlikujejo glede na posameznega kirurga, pa tudi glede na izbiro samega zobnega implantata.

Kdaj je potreben zobni implantat?

Zobni implantati se uporabljajo v primeru izgube zoba. Razlogov, da nekdo izgubi zob je veliko, seveda pa je vsak posameznik drugačen. Izguba zoba se lahko pojavi v vseh starostih in ni omejena le na starejšo populacijo. Ko pride do izgube zoba, se lahko uporabi več različnih načinov, kako to popraviti in zobni implantati so med najbolj priljubljenimi. Zobozdravnik oz. kirurg najprej preveri, če je zobni implantat primeren za vas. Ljudje z nekaterimi bolezenskimi stanji namreč niso primerni kandidati za to obliko zdravljenja.

Postopek vsaditve zobnega implantata poteka v različnih fazah. Najprej kirurg v čeljustno kost privije zobni implantat oz. vijak. Ta postopek načeloma ne boli in poteka v lokalni anesteziji. Če je potrebno, se ob implantatu naredijo tudi šivi, s katerimi se dogradi morebitni kostni primanjkljaj.  Potem traja celjenje oz. vraščanje zobnega implantata v čeljustno kost. To po navadi traja nekaj mesecev. Ko se implantat zaraste s kostjo, kirurg preveri, če je vsaditev uspešna in ni nobenih težav. Na koncu se na zobni implantat pritrdi še zobna krona.

Zobni implantati – cena se lahko močno razlikuje

Ko se izbirajo zobni implantati, cena igra veliko vlogo. Mnogi se odločajo za opravljanje posegov v tujini, kjer naj bi bili zobni implantati veliko cenejši. Tudi primerjava cen zobnih implantatov v Sloveniji se močno razlikuje med seboj. Za to obstaja dober razlog, na katerega pa vsi pacienti ne pomislijo. Zobni implantati, cena za njih in poseg so odvisni od kvalitete. Verjetno je jasno, da kvalitetno opravljeno delo s kvalitetnimi pripomočki stane več. In sploh, ko gre za poseg, ki bo odločal o vašemu udobju v prihodnosti, je dobro o tem razmisliti. Uspešno vstavljeni zobni implantati vam bodo omogočili, da boste normalno jedli in da vas nič ne bo bolelo.

Poseg in zobni implantati, cena katerih je morda višja imajo lahko samo več prednosti. V prvi vrsti, vstavljanje zobnih implantatov ni en poseg, ampak se deli na več delov. Pri kvalitetnih ordinacijah, je to zajeto v ceni. Poleg tega se lahko pri pacientu zgodi, da telo zavrne zobni implantat. V tem primeru je treba takoj h kirurgu, da preveri situacijo in po potrebi zobni implantat tudi odstrani. Če ste poseg opravljali v tujini, se boste težje vrnili nazaj. V teh primerih se velikokrat zgodi, da dodatni stroški kmalu narastejo in končna cena preseže ceno zobnih implantatov, ki bi jo plačali v nekoliko dražji ordinaciji.

Kvalitetni zobni implantati – cena

Obstajajo različni načini, kako so izdelani zobni implantati – cena se seveda razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Generalno se zobni implantati ločijo po obliki samega vsadka. Oblika ima velik vpliv, kako se implantat zaceli s kostjo. Potem pa ima pomembno vlogo tudi število in oblika ovojev, kakšna je konica implantata in kako se združi z zobno krono. Ta površinska obdelava je med najbolj pomembnimi lastnostmi, ki zagotavlja kvaliteto zobnih implantatov. Potem pa je tu še material, iz katerega so izdelani zobni implantati. Cena je odvisna tudi od materiala, čeprav so praviloma izdelani iz titana. Problem nastane le takrat, če bi se kupovalo zobne implantate iz nepreverjenih spletnih trgovin, kot so nekatere kitajske.