Pisarniški stoli za vašo pisarno

Dandanes je zelo pomembna pravilna izbira pisarniških stolov. Čedalje bolj pogosto in več časa posedamo pred računalnikom doma in tudi v pisarni. Zato je pomembno izbrati pravilen pisarniški stol. Veliko ljudi, da poudarek na estetiki mize in ostalega pohištva a le malo kdo izrazi ta poudarek na stolu. Veliko ljudi ne ve in posledično tudi ne skrbi zaradi oblike stola. Vendar je pa stol eden najpomembnejši delov pohištva saj ves čas sedimo na njem. Zelo pomembno je da izberemo pravilnega med vsemi pisarniški stoli. Vse je odvisno od človeka saj ima vsak svoj okus in predvsem tudi različno telo. Pred nakupom je priporočljivo poskusiti čim več stolom se na njih usesti, da vidimo ali nam je udoben za več urno sedenje skupaj ali se prilega telesu ali nam je všeč oblika, dizajn…

pisarniški stoli

Bolj kvalitetni, višje cenovni pisarniški stoli imajo mnogo pozitivnih prednosti v primerjavi z nižje cenovnimi pisarniškimi stoli kateri so zelo neprilagodljivi in nepravilne oblike. Dražji, kvalitetnejši pisarniški stoli imajo mnogo pozitivnih lastnosti, ki dobro vplivajo na človeško telo. Sestavljeni so iz več sto delov, zato se da nekatere stole zelo prilagoditi našemu telesu in načinu sedenja. Bolj kot so prilagojeni telesu boljši krvni pretok po telesu omogočajo najpomembnejše pa tudi pravilno zravnano lahkotno sedenje na stolu, ki je zelo pomembno in povezano z stanjem hrbtenice.

Poznamo kar nekaj vrst pisarniških stolov in stolov na splošno. Pri podjetju Inter Biro d.o.o. imajo zelo široko ponudbo vrhunskih stolov narejenih iz kakovostnih materialov pri katerih ponujajo 5 letno garancijo. Ponudbo je razdeljena na več različnih oblik in možnost uporabe stolov: direktorski pisarniški stoli, vrtiljaki, konferenčni pisarniški stoli, industrijski in laboratorijski stoli in fotelji. Vsak pisarniški stol je narejen z določeno nalogo in s tem prilagojeno obliko ter pa tudi primerno ceno.

Direktorski pisarniški stoli so večji dražji, vendar bolj udobni bolj ergonomsko dovršeni. Tako imenovani vrtiljak stoli so namenjeni bolj navadnim pisarniški delovnim mesti, so manjši, cenejši, bolj preprosti a kljub temu ohranijo obliko, ki je dobra za sedenje. Konferenčni pisarniški stoli so manjši z zelo majhnim naslonjalom, v večini primerov pa so tudi brez kolesc vendar omogočajo prijetno več urno sedenje. Industrijski stoli so manjši, preprosti, udobni in zelo enostavnega dizajna. Fotelje delimo na več vrst eno, dvo ali celo tro-sede. Namenjeni so za profesionalne čakalnice ali udobno domačo uporabo.