Mikrokovanje je najboljša tehnika na svetu za utrjevanje kovin

Mikrokovanje je posebna sodobna kovaška tehnika, ki izboljša trdnost kovin. Zato mikrokovanje podaljša življenjsko dobo kovinskim izdelkom za 1000 krat. To je sodobna tehnika, ki je podobna staremu načinu kovanja, s katerim so kovači ročno izboljšali trdnost kovinskim izdelkom, le da se uporabijo sodobne metode in tehnologija ter mediji. To metodo uporablja NASA za izboljšanje kakovosti raket in ker je uspešna, se uporablja tudi v letalstvu ter v avtomobilski industriji. Če potrebujete res kvalitetne in zdržljive kovinske izdelke, je ta metoda najboljša na svetu in jo lahko naročite na prejšnji povezavi.

mikrokovanje

Mikrokovanje prepreči, da bi se kovinske površine in zvari porušili in razpadli zaradi mikro razpok. Tudi mazanje takih elementov je bistveno boljše. Površina postane bolj trdna in odpravijo se razne napetosti, ki lahko nastanejo pri varjenju. Poleg tega, pa se lahko postopek 100 % ponovi, kar in možno pri nobenem drugem postopku.

Kako mikrokovanje deluje? Medij, ki je okrogle oblike, velikokrat udarja ob kovino. S tem naredi majhne okrogle vdrtine, ki se zaradi veliko udarcev zgladijo v ravno in trdno površino. Tako se povsem izniči možnost porušitve obdelovanca. To metodo so nekoč uporabljali kovači na ročen način. Uporablja se v vseh industrijah v avtomobilski, letalski, farmacevtski, kemični in elektro industriji.

Mikrokovanje uporabljamo za utrjevanje na primer motornih gredi, pa tudi za utrjevanje ojnic.  Zgladijo in utrdijo se zobniki, vzmeti in lopatice raznih turbin, ki se uporabljajo v industrijah. Uporablja se tudi za letalska krila in pristajalne noge na letalih. Utrjujejo pa se tudi vijaki, ki tako postanejo bistveno bolj  varni. Vsekakor se uporabi lahko tudi še za katere koli druge kovinske obdelovance.

Postopek izvedejo tako, da nastavijo zelo natančne zahtevane parametre pri obdelavi obdelovancev. Poleg tega se ves čas preverjata pokritost in rezultat obdelave. Postopek pa se lahko tudi v celoti ponovi. Za vse delo se shranjuje natančna dokumentacija, ki zagotavlja sledljivost dela.