Mehurčasta folija; pomembno je, kako pakirate

Mehurčasta folija je odličen material za pakiranje izdelkov, izdelana iz polietilena nizke gostote, znotraj katere so mehurčki z zrakom. Mehurčasta folija za pakiranje izdelkov je idealna rešitev pri transportu občutljivih predmetov, kot je na primer steklo in steklovina. Če morda ne veste čisto točno o čem je govora, potem naj vas spomnimo na otroštvo in pokanje zračnih mehurčkov v prozorni foliji – da, to je mehurčasta folija, o kateri govorimo. Njeni prvi dobri lastnosti sta zabava in pomiritev ob stresnih situacijah. Če damo šalo na stran – mehurčasta folija je odličen pakirni material, ki lomljive in občutljive izdelke med transportom od dobavitelja k stranki, kar najbolje zaščiti. Zato je njena uporaba res široko razširjena.

Zakaj je mehurčasta folija prava izbira

Mehurčasta folija je naravi prijazen material. Je sodobna, čista in izredno enostavna za uporabo. Svojo priljubljenost opravičuje s tem, da je izredno prilagodljiva in tako primeren za številne aplikacije pakiranja. Z njo je mogoče izdelke zaščititi površinsko ali pa se iz nje oblikuje zaščitne blazine, vrečke in napolni praznega prostora v embalaži z izdelki.

Vsako podjetje, ki nekaj da na zadovoljstvo svojih strank, bo veliko truda vložilo v kakovosten transport svojih izdelkov. In pri tem ključno vlogo odigra mehurčasta folija. Kakovostna embalaža in pakirna folija namreč skupaj tvorita celostno rešitev za transport občutljivih predmetov, ki se med prevozom zlahka poškodujejo. Poznamo tudi več vrst mehurčaste folije, ki je primerna za pakiranje različno občutljivih izdelkov. Glede na potrebe transporta lahko izbirate med mehurčastimi folijami standardnih širin od 500 mm do 2000 mm, v rolah dolžine 200 m. Če pa so vaše potrebe drugačne, pa se lahko dimenzije folije tudi prilagaja. Mehurčaste folije obstajajo v standardni dvoplastni debelini, kjer je prisoten samo en mehurček. Za prevoz bolj občutljivega materiala pa se lahko odločite za troplastno folijo z dodanim HD slojem. Mehurčaste folije pa se ločijo tudi po gramaturi.

Mehurčasta folija 1

Odločite se za mehurčasto folijo

S pomočjo mehurčaste folije lahko pakirate pohištvo, porcelan in steklo, elektronske komponente, posebej primerna pa je tudi za izdelke nestandardnih oblik, saj lahko z njo učinkovito zapolnimo prazne prostore med izdelki. V takih primerih se najpogosteje uporablja v obliki vrečk, formatov in rokavov. Ti pridejo v poštev predvsem pri pakiranju večjega števila izdelkov, saj se velikost vrečke pri izdelavi vedno prilagodi velikosti izdelka, ki se ga pakira. Na tak način lahko prihranite veliko časa in denarja, saj se izognete iskanju in kupovanju embalažnih materialov.

Ena izmed pozitivnih lastnosti mehurčaste folije je tudi ta, da jo je mogoče večkrat uporabiti, na koncu pa tudi reciklirati. Tako jo uvrščamo med materiale, ki so prijazni do okolja in v naravi ne puščajo svojega slabega pečata. S pomočjo mehurčaste folije boste natančno definirali stroške pakiranja, s tem pa povečali tudi produktivnost samega dela. Njihova enostavna uporaba in zmanjšani stroški zaradi porabe drugih embalažnih materialov, pa vas bo gotovo prepričalo, da razen mehurčaste folije ne boste želeli uporabljali nobenega drugega pakirnega materiala več. Poleg številnih prednosti, ki jih mehurčasta folija prinese vam, kot ponudniku izdelkov, bodo zadovoljne tudi vaše stranke. Glavno pri dobavi izdelkov je, da zaupate svoji embalaži, v kateri izdelki pridejo do vaših strank. Ni namreč vseeno, kako so izdelki zapakirani. Skrbno zaviti izdelki namreč kažejo na vašo odgovornost in pozitiven odnos do strank.