Izbira pustnih kostumov

Vsako leto pride čas, ko se lahko otroci našemijo v svoje junake in celo odrasli za hip spet postanejo otroci. Pust in pustni kostumi so res nekaj zelo posebnega, saj se vsi skupaj našemimo v svoje najljubše kostume, ki jih lahko kupimo ali pa si jih po svoji lastni želji tudi izdelamo.

pustni kostumi

Deklicam bodo v večini seveda všeč razne junakinje in princeske za katere slišijo v pravljicah ali jih vidijo v risankah, kot so na primer Pika Nogavička ali pa Pepelka, nekatere pa bi rade za trenutek tudi Sneguljčice. Lahko pa se spremenijo tudi v čisto majhne miši ali pa čebelice, katere bodo preganjale zimo. Seveda tukaj ne smemo pozabiti omeniti, da se na pustni čas organizirajo razne zabave in karnevali, kjer pustni kostumi ne manjkajo, ravno nasprotno. Tam kar mrgoli okostnjakov, čarovnic in raznih živali.

Pustni kostumi pa nudijo tudi zelo veliko različnih vrst kostumov za fante, saj si vsak izmed njih želi postati eden izmed super junakov ali pa policist, da bi lahko reševali ljudi okoli sebe. Ali pa bi radi postali gusarji in Indijanci, da bi lahko malo ponagajali drugim. Na pustni čas pa se seveda lahko našemijo tudi najmlajši, vendar je za njih priporočljivo, da so pustni kostumi kar se da preprosti, saj se hitro umažejo. Njim bodo najbolj všeč pustni kostumi v obliki raznih živali kot so ježki, zajčki in podobno.

Seveda pa ne smemo pozabiti na odrasle, saj se tudi za njih lahko najdejo zares odlični pustni kostumi. Če pa ga že ne najdete si ga pa lahko z lahkoto izdelate tudi sami. Lahko ste našemljeni povsem preprosto, da si le poslikate obraz z raznimi barvami lahko pa se tudi z družino našemite skupaj. Pust nam omogoča, da uporabljamo domišljijo, se prelevimo v tisto, kar nam je že otroštva všeč ter tako uživamo kot otroci.