Inovativen in zanesljiv inkubator s številnimi funkcijami za solidno ceno

Inkubator je naprava, ki se največ uporablja v medicini, farmaciji in živilski industriji za raziskave. Vendar mora biti inkubator zelo natančen ter občutljiv, da lahko pravilno in dobro opravi svojo nalogo. Idealen inkubator za laboratorij je tak, ki zmore opraviti vse naloge brezhibno do +80 °C. To velja še posebej pri inkubaciji živil, ki se dogaja pri +37 °C. Zelo pomembno je, da se temperature ne prekoračijo, ker je to za kulture lahko usodno in kritično. S precizno tehnologijo se to da izključiti. Kulture v inkubatorju so ponavadi zelo dragocene in je z njim treba ravnati previdno, kar inkubatorji podjetja Celab tudi izvedejo brezhibno, saj so izjemno kvalitetni glede na dano ceno.

Kaj vse Memmertov inkubator zmore?

Memmertov inkubator je nežna sila v vašem laboratoriju, ker zmore veliko funkcij in je izjemno precizen ter zanesljiv. Pomembno je to, da se v inkubatorju zagotovi optimalno kroženje zraka. To pa seveda mora biti sposoben narediti tudi, če je njegova komora polna. Neglede na to, ali izberete osnovni model ali plus model, oba imata nastavljiv ventilator, ki bo poskrbel za to, da bo kultura ves čas procesa čisto na varnem in oskrbovana s toploto, ki jo dejansko potrebuje za svojo rast in razvoj.

inkubator

Če pa imate tako kulturo, ki ne sme biti izpostavljena vrtinčenju zraka, potem je možno ventilator tudi izklopiti in prisilno kroženje zraka bo ustavljeno. Tako boste zavarovali zelo občutljive vzorce in bo v inkubatorju zrak krožil zgolj naravno. Tako bodo vzorci v inkubatorju lepo napredovali brez poškodb.

Vse te lastnosti mora imeti inkubator, da boste lahko delali tako, da boste dobili najboljše možne rezultate. Drugače bo kar težko, meli boste večje izgube, izpade in napačne rezultate, ki ima lahko resne posledice. Tega si verjeno ne morete privoščiti. Zato je treba to napravo tudi redno čistiti in vzdrževati ter pregledovati, da bo delala brezhibno, kar vam podjetje tudi nudi vključno z zanesljivim servisom in rezervnimi deli za vašo napravo v laboratoriju.

Specifikacija inkubatorja

Ta inkubator ima nadzorovano temperaturo do +80 °C. Izbirate pa lahko med osmimi različnimi modeli, ki so različnih velikosti in sicer najmanjši ima prostornino 32 l in največji 749 litrov. Inkubatorji imajo dva zmogljivostna razreda in sicer ima osnovni model en TFT prikazovalnik ter v razredu plus ima dva monitorja na razpolago. Izberete tistega, ki ga bolj potrebujete. Na ekranih lahko dvojno preverjate in lahko dva opazujeta hkrati dogajanje znotraj naprave.

Oba inkubatorja imata dve funkciji kroženja zraka in sicer z označbo N gre za naravno kroženje zraka in z označbo F kar pomeni, da boste vklopili ventilator ter zrak prisilili h kroženju. Sami boste najbolje vedeli, katera kultura kaj potrebuje. Inkubator ima tudi dvojna vrata in sicer so zunanja iz nerjavečega jekla ter notranja so steklena. To vam omogoča, da lahko opazujete kulture in odganjanje v inkubatorju brez, da bi odprli prostor in s tem povzročili tragedijo, saj bo temperatura ostala ves čas nespremenjena.

V inkubatorju lahko tudi aktivirate sterilizacijo in sicer to lahko storite preko zaslona, s katerim upravljate dogajanje v inkubatorju, to funkcijo pa imate v bolj zmogljivem razredu plus.

Privoščite s najsodobnejšo tehnologijo

Inkubatorji predlaganega podjetja so rezultat 65 letnega razvoja in raziskovanja ter opazovanja in povratnih informacij uporabnikov, zato so najboljši. Ta inkubator ima inovativen TFT zaslon na dotik, ki jasno prikazuje podatke in gumb, s katerim se vse upravlja, da je delo čim bolj preprosto. Te naprave omogočajo resnično veliko nastavitev in lastnega programiranja programov za razvoj vaših kulture in inovativnih raziskovanj.

Vgrajene pa ima tudi komunikacijske vmesnike, kot sta Ethernet in USB, s katerimi lahko dokumentirate svoje delo. Vendar ima tudi integriran lasten pomnilnik ter programsko opremo, ki jo potrebujete za delo. Skoraj ves inkubator je narejen iz visoko kakovostne nerjaveče kovine, ki je dobro zaščitena pred korozijo. Hkrati ga je izjemno enostavno čistiti.

Še eno veliko prednost imajo ti inkubatorji in sicer imajo veliko grelno površino, kar je edinstveno. To pa pomeni, da lahko grejejo vse štiri stene v komori. To pa seveda zagotavlja zelo natančno uravnavanje temperature hkrati po vsem prostoru brez ventilacije, če je ne smete uporabiti. Tako se tudi segreje ves volumen komore neglede na njeno velikost in na to, kako polna je.

Za te inkubatorje boste prejeli 3 letno garancijo, je pa tudi vsak posamezen preverjen in testiran da zares deluje po določenih standardih za kemijsko in farmacevtsko ter prehrambno industrijo.

Kalibracijski certifikat boste dobili zraven naprave in dokazuje, da je bila preizkušena ter kalibrirana optimalno za temperaturo +37 °C in vse ostale temperature v sladu s predpisanimi standardi. Na napravi boste tudi našli oznake, ki so rezultat preizkusa nove naprave.