Iščem pomoč na domu – kje jo lahko najdem?

Sodoben način življenja nas sili k neprestanemu hitenju po opravkih, zato za nekatere dejavnosti preprosto zmanjka časa. Prav zato se vse več ljudi odloči za pomoč pri hišnih opravilih ali za varstvo otrok. Kliknite na spletno stran https://varstvo.net/iscem-varstvo-otrok/, če tudi vi iščete pomoč na domu. Na strani boste zagotovo našli osebo, ki vam bo v veliko pomoč pri domačih opravilih.

Ne glede na to, ali imate majhne otroke, službo do poznega popoldneva, ste bolni, poškodovani ali pa zaradi starosti ne morete več vsega postoriti sami, v vseh primerih si lahko poiščete pomoč na domu. Naj vas ne bo strah, kaj bodo pa drugi rekli, če jim boste rekli: »Veš, iščem pomoč na domu, poznaš koga, ki bi mi lahko pomagal?« danes že mnogi povedo, kako zadovoljni so, da imajo pomoč na domu ali pa se pohvalijo, da nudijo pomoč na domu.

Iščem pomoč na domu, kaj lahko pričakujete od storitve?
Storitev pomoč na domu ni omejena le na pomoč starejšim in onemoglim, ampak v to kategorijo spadajo vse vrste pomoči, ki jih potrebujemo na domu in jih iz takšnih ali drugačnih razlogov ne moremo opraviti pravočasno ali pa jih sploh ne moremo opraviti.

iščem pomoč na domu

V kategorijo iščem pomoč na domu, spadajo naslednje dejavnosti:
• varstvo otrok,
• likanje perila,
• kuhanje,
• pospravljanje in čiščenje stanovanja,
• sprehajanje psov oz. varstvo domačih ljubljenčkov,
• pomoč na vrtu in druga vrtna opravila (košnja trave, urejanje cvetličnega vrta …),
• opravljanje obveznosti izven doma (nakupovanje hrane, obisk pošte …),
• druženje s starejšimi osebami,
• pomoč pri domačih nalogah in učenju za šolo, inštrukcije itd.

Iščem pomoč na domu – kako se dogovoriti za pomoč?
Najprej morate opredeliti, kakšno pomoč na domu potrebujete, saj ni dovolj, da v spletni brskalnik vtipkate iščem pomoč na domu in boste kar našli pravo osebo. Če iščete varstvo otrok, potem morate iskati varuško, ki mora biti že takoj na začetku seznanjena s številom in starostjo otrok, ki jih bo pazila ter seveda katere dni v tednu in od kdaj do kdaj bo potekalo varstvo. Če potrebujete osebo, ki vam bo likala oblačila, potem iščite med tistimi, ki to ponujajo. Vnaprej se dogovorite, ali bo prišla oseba likati na vaš doma, ali ji boste oblačila odpeljali na njen dom. Če potrebujete pomoč pri pospravljanju in čiščenju stanovanja, iščite čistilke. V primeru, da pa iščete osebo, ki vam bo pomagala pri več različnih domačih opravilih pa to jasno povejte že takoj.

Iščem pomoč na domu – cena
Če iščete pomoč na domu, vas zagotovo zanima, kakšna je cena za določeno pomoč, ki jo potrebujete oz. kakšen finančni zalogaj bo to za vas? Cene na spletni strani se razlikujejo, od zahtevnosti opravil do regije v kateri poteka delo. Zagotovo pa je najbolje, da se z dotično osebo pogovorite, kakšna naj bo cena. Če iščete pomoč in imate zelo nizke dohodke o tem obvestite osebo, ki se je ponudila za pomoč, naj vas ne bo sram. Oseba na drugi strani vas bo zagotovo razumela in se bosta dogovorili tako, da bo za vse sprejemljivo.

Iščem pomoč na domu – lokacije
Če se sprašujete, ali je pomoč na domu dostopna povsod po Sloveniji? Odgovor je, da. Napišite oglas in ga objavite na spletni strani in kaj hitro se bo oglasila prava oseba, ki vam bo pomagala pri opravilu, za katero nimate časa ali ga ne morete več postoriti sami. Sicer pa velja, da najhitreje pomoč na domu najdejo v večjih mestih, kot so Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Celje, Novo mesto, Kranj, Koper in Nova Gorica. A tudi, če ste iz manjšega mesta ali z vasi, se bo pomoč našla tudi za vas.