Žaromet za vse znamke vozil

Prav gotovo se vam je že zgodilo da se je na vašem jeklenem konjičku poškodoval ali pa ste povsem uničili žaromet na prednjem delu vašega avtomobila. Glede na posamezno znamko vozila je vsak žaromet različen glede velikosti ter kakšne žarnice ima in od tega je v večini primerov odvisna tudi cena. Obstajajo halogen, ksenon in led žarnice.

Prav vsako vozilo, ki je udeleženo v cestnem prometu mora imeti brezhibno delujoče žaromete oziroma avtomobilske luči. To je zakonsko predpisano. Kaj pa so žarometi? So sprednje avtomobilske luči, ki nam osvetljujejo cesto oziroma pot pred vozilom in nam s tem zagotavljajo varno vožnjo v slabših razmerah ter seveda v temi. V Sloveniji morajo biti avtomobilske luči obvezno prižgane 24 ur na dan in ne le ponoči. Zato lahko žarnice pregorijo prej in jih je takrat treba takoj zamenjati z novimi, drugače dobimo kazen če nas ustavijo policaji. Avto žaromet, ki ne dela zelo poveča možnost, da pride do ne sreče kajti takrat se zelo zmanjša vidno polje voznika poleg tega pa nas drugi udeleženci v prometu težje opazijo saj smo slabše vidljivi.

žarometi

Ponavadi največkrat pregorijo samo žarnice, toda pri trkih se skoraj vedno poškoduje tudi balast žarometa ali pa ostali sestavni deli, ki jih vsebuje prednji avto žaromet. Vse sestavne dele najdete ugodno v spletni trgovini Silux. Z vedno brezhibnimi lučmi za avto sebi in drugim udeležencem zagotavljamo boljšo varnost. S tem si tudi zmanjšamo stres, saj je dokazano da 50 odstotkov vseh voznikov pri slabši vidljivosti postanejo živčni oziroma so bolj dovzetni za stres.

Cene se glede na žaromet zelo razlikujejo, saj ima vsaka znamka popolnoma različen sistem avtomobilskih luči. Tako so naprimer najdražji LED žarometi, ki pa zagotavljajo tudi najboljšo vidljivost v vseh pogojih in stanejo tudi do 2000 evrov na kos. Tisti avtomobili s ksenon žarometi boste za nov nadomestni del odšteli od 200 evrov dalje, odvisno tudi od znamke avtomobila, ki ga vozite.