Fizioterapija na domu; storite največ za svoje telo

Fizioterapija je odličen način, s katerim odpravljamo številne teževe in telo po poškodbah vrnemo v prvotno formo. Poleg tega pa se fizioterapija s pridom uporablja tudi za krepitev telesa in ohranjanje vitalnosti. Oblika te zdravstvene storitve, ki jo strokovnjaki izvajajo kar na domu pacientov pa je odličen način, da za svoje telo poskrbijo tudi starejši in poškodovanci. Fizioterapija, k ise izvaja kar v zavetju vašega doma na tak način svojim varovancem zagotavlja potrebno zasebnost, kar največkrat rezultira k pravilnejši izvedbi samih vaj in večji sproščenosti med treningom ključnih mišičnih skupin. Fizioterapija in z njo povezana rehabilitacija, ki jo vodi podjetje Therapia d.o.o. ima po vsej Sloveniji številne strokovno usposobljene fizioterapevte, ki so za vas pripravljeni priti povsod. Ne glede na to iz kje prihajate, vam ta oblika fizioterapije omogoča, da si povrnete zdravje in tako zgradite dober odnos do svojega telesa.

Fizioterapija prihodnosti

Fizioterapija ni zgolj navadna fizioterapija, ki jo lahko srečate v različnih zdravstvenih domovih. Therapia d.o.o. je namreč razvila čisto svojo rehabilitacijsko fizioterapevtsko metodo. Z njo se mora, pred samim začetkom dela s klienti, dodobra seznaniti čisto vsak diplomiran fizioterapevt, ki želi opravljati delo pri tem podjetju. Poleg nje se na domu izvaja tudi ostale fizioterapevtske metode, ki v kombinaciji s prej omenjeno dosežejo vrhunske rezultate.

Lahko bi rekli, da gre za prav poseben rehabilitacijski program, ki poleg že ustaljenih fizioterapevtskih metod predvideva predvsem izvajanje tistih najbolj revolucionarnih prijemov in vadb. S postopnim nadgrajevanjem programa vadbe in drugačno idejo je tako fizioterapija resnično prava vizionarska metoda s področja rehabilitacije. Vsak diplomiran fizioterapevt pa deluje pod mentorstvom izkušenega fizioterapevtskega mojstra, ki mu pri delu pomaga, ga vodi in svetuje. Tako fizioterapevt pridobi veliko novega praktičnega znanja in se ob tem izpopolnjuje, klientu pa je nudena storitev na vrhunskem nivoju.

Vsi fizioterapevti se ves čas dela tudi dodatno izobražujejo in s kolegi izmenjujejo izkušnje ter praktično uporabne nasvete. S stalnim izpopolnjevanjem in nadgrajevanjem pa nastane zaupanja vredna ekipa vrhunskih strokovnjakov, ki vam bodo pomagali odpraviti številne težave.

Prepoznajte težavo in se ji zoperstavite

Ključno pri odpravljanju težav s hrbtenico, sklepi in ostalimi deli telesa, ki jih obravnava fizioterapija je potrebno začeti dovolj zgodaj. Predolgo odlašanje lahko namreč vodi do hujših okvar, ki pa jih morda nikoli več ne boste mogli premagati. To pomeni, da se že ob vztrajajočih manjših bolečinah in težavah, ki vas sicer bistveno ne ovirajo, odpravite do fizioterapevta. Ta bo, zahvaljujoč svojemu strokovnemu znanju in izkušnjami, lahko prepoznal tip težave in njen izvor ter tako predpisal ustrezno terapijo.

Ljudje se lahko tekom svojega življenja srečamo s pestro paleto težav – bolečine v sklepih, hrbtenici, vrtoglavica, izguba ravnotežja ali pa potrebujemo rehabilitacijo po poškodbi. Ko opazite določeno težavo, ki vas pesti je ključno, da čim hitreje poiščete strokovnjaka. Pri težavah, ki jih obravnava fizioterapija namreč velja, da v zelo redkih primerih izginejo same od sebe. Še huje, največkrat se le še stopnjujejo. Zavedati pa se morate, da fizioterapija ni tek na kratke proge. Priporočene vaje je smiselno izvajati vsakodnevno, saj boste le tako vaše telo ohranjali vitalno in polno energije. Dobro počutje in zdravje namreč nista samoumevna – zanju je potrebno vložiti kar nekaj lastnega truda.

Ker se pri podjetju Therapia d.o.o. še kako zavedajo pomembnosti pravočasne obravnave, vam fizioterapevtski pregled na domu nudijo popolnoma brezplačno. Nato vam dodelijo terapevta, ki je specializiran za vaš tip težav. Z njegovo pomočjo nato tedensko izvajate predpisano terapijo, ki bo vaše telo povrnila v prvotno stanje. Vedno poslušajte svoje telo in mu nudite pomoč, ko jo potrebuje. Le tako si boste namreč zagotovili življenje brez neprijetnih bolečin. Poskrbite zase in izberite fizioterapijo, ki vam bo omogočila, da končno spet življenje zajemate z veliko žlico.