Baterijska kosilnica na nitko je v določenih primerih nepogrešljiva

Priročno orodje, ki ga je treba imeti doma, še posebej, če imate veliko trato, je baterijska kosilnica na nitko. Baterijska kosilnica na nitko je še posebej priročna, saj vam ni treba skrbeti za zapletene kable ali pomanjkanje električnih vtičnic. Če ste na trgu za akumulatorsko kosilnico za travo, morate upoštevati nekaj stvari. Najprej upoštevajte velikost svoje trate. Večja površina bo očitno zahtevala zmogljivejšo in dolgotrajnejšo baterijsko kosilnica na nitko. Drugič, razmislite, kakšne funkcije naj baterijska kosilnica na nitko ima, na primer nastavljivo širino košnje ali vrtljivo glavo, ki omogoča lažjo košnjo okoli ovir. Nazadnje, ne pozabite upoštevati ceno. Cena akumulatorskih kosilnic na nitko lahko znaša od približno 100 do več sto evrov, zato je pomembno, da pred začetkom nakupovanja določite proračun. Če boste upoštevali te dejavnike, boste zagotovo našli popolno akumulatorsko kosilnico na nitko za svoje potrebe. In ko jo boste imeli, se boste spraševali, kako ste sploh lahko zdržali brez nje!

Baterijska kosilnica na nitko

Baterijska kosilnica na nitko ima številne prednosti

Ena glavnih prednosti baterijskih kosilnic je, da so veliko lažje in so tudi lažje za manevriranje kot modeli na bencinski pogon. Zato so idealne za majhne trate ali za ljudi, ki imajo težave pri upravljanju težjih kosilnic. Poleg tega baterijska kosilnica na nitko povzroča veliko manj hrupa kot modeli na bencinski pogon, zato lahko kosite trato, ne da bi motili mir v svoji soseski. Baterijska kosilnica na nitko je veliko bolj okolju prijazna kot njihovi sorodniki na bencinski pogon, saj ne proizvajajo škodljivih emisij. Akumulatorske kosilnice so običajno cenejši od modelov na bencinski pogon. Druga prednost akumulatorskih kosilnic na nitko je, da potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Za razliko od kosilnic na bencinski pogon, ki jih je treba redno servisirati in menjati dele, ima baterijska kosilnica na nitko zelo malo gibljivih delov, zato ne potrebuje veliko vzdrževanja.

Vzdrževanje in čiščenje baterijskih kosilnic na nitko

Z rednim vzdrževanjem kosilnice za travo boste zagotovili njeno daljšo življenjsko dobo in učinkovitejše delovanje. Tukaj je nekaj nasvetov, kako vzdrževati kosilnico za travo v odličnem stanju: kosilnico očistite po vsaki uporabi. S tem boste odstranili vse ostanke, ki bi lahko kasneje povzročili težave. Z mehko krpo ali krtačo obrišite kosilnico in pazite, da ne poškodujete občutljivih delov. Občasno naoljite vse gibljive dele. Tako preprečite njihovo rjavenje ali zatikanje. Kosilnico shranite v hladnem in suhem prostoru. Tako preprečite, da bi ga poškodovala vlaga ali ekstremne temperature. Pri vzdrževanju kosilnice za travo je pomembno, da je baterija v dobrem stanju. To pomeni, da poskrbite, da na priključkih ni korozije. Prav tako je dobro, da baterijo polnite, ko je ne uporabljate, da bo pripravljena na delo, ko jo boste potrebovali. Če boste upoštevali te preproste nasvete, bo vaša akumulatorska kosilnica vedno v dobrem stanju in pripravljena za uporabo. Kar zadeva čiščenje same kosilnice, je pomembno, da to počnete redno. Akumulatorsko kosilnico je razmeroma enostavno očistiti, vendar morate storiti nekaj stvari, da bo delo opravljeno pravilno. Najprej odstranite baterijo in izključite kosilnico iz električnega omrežja. Ne pozabite očistiti umazanije ali trave, ki se je nabrala na kosilnici. Ko celotno kosilnico dobro očistite, jo ponovno sestavite in preizkusite. Z rednim čiščenjem vam bo vaša baterijska kosilnica služila še vrsto let.