Zakaj letne gume?

Zakaj moramo imeti poleti letne gume? Dejansko nam jih ni potrebno imeti, vendar je bolje če jih imamo. Zakaj pa to? Zimske gume so narejene za zimo in njene temperature, ko so temperature nizke, se te gume obnašajo drugače kot pa letne gume v istih razmerah. Poleti pa se te gume veliko hitreje izrabijo kot pa letne. Če imate že izrabljene gume ali pa potrebujete nove letne gume za poletje, obiščite https://www.pocenigume.net/ ter si poglejte njihovo ponudbo gum.

letne gume

Razlog da se gume izrabijo čepi predvsem v samem materialu. Verjetno veste, če spremljate formulo, da imajo vsaj en velik kamion v katerem imajo pnevmatike katere so primerne za različne temperature in vremenske pogoje. Tudi letne gume za navadne avtomobile so bolj primerne za poletne čase, ko je vreme toplejše in pa ceste tudi… Različne gume obstajajo zaradi vremena in se razlikujejo med sabo. Nekatere so bolj mehke, da imajo boljši oprijem, druge pa bolj trde. Temperatura tudi drugačno vpliva na letne gume. Ko je zunaj vroče, guma postane mehkejša in ustvarja vse več trenja na cestni površini, tako pa se tudi hitreje izrabi. Letne gume pa so narejene prav tako, da ji poletne temperature ne škodijo tako. Razlika med zimskim in letnim gumam je tudi ta v samem hrupu ki ga ustvarjajo. Zimske imajo globlje utore da lažje pridejo do oprijema ceste in izpodrivajo dež ter sneg, ko se ta topi. Zaradi teh utorov so tudi veliko glasnejše.

Predlagamo, da poleti uporabljate letne gume, za vašo varnost in pa bolj udobno ter tiho vožnjo. Če jih boste uporabljali poleti, vam bodo hvaležni tako vaši sopotniki kot tudi sam avtomobil, kateri bo zaradi tega imel, manj problemov s samim vzmetenjem in pa krmilnim sistemom, saj gume ne bodo “hotele” iti po svoje, kot pa če bi v vročih dnevih uporabljali zimske gume.