Vas moti zamašen nos

Imate zamašen nos in ne veste kaj naredit? Če je tako potem je najboljše obiskat zdravnika, ki vam bo predpisal recept s katerim se boste lažje, hitreje in ceneje znebili nahoda. Ime zdravila, ki vam ga bo na recept napisal je Sinupret, ki je sestavljen iz 5 različnih naravnih zdravilnih zelišč, ki pomagajo, če imaš zamašen nos. Ta zelišča so jeglič, črn bezeg, navadni sporiš, rumeni svišč in kislice. Izdelek oz. zdravilo vam je na voljo v vseh lekarnah  in ga lahko imate v obliki tablet ali kapljic.

zamašen nos

Nahod oz. zamašen nos je tako rečeno vnetje sluznic in se simptome najlažje ugotovi, ko se počutimo zmraženo, imamo glavobol, nimamo apetita in povišano temperaturo. Najboljše je da ko imamo zamašen nos poskusimo čim manj dihati skozi usta, ker lahko pridobimo še več bacilov oz. virusov, ki se nahajajo v zraku. Če se nam nos še bolj zamaši lahko kasneje tudi preide v kašelj ali pa dobimo kakšno alergijo, kot so alergija na cvetni prah, seneni nahod, hormonski nahod… Če imate zamašen nos lahko tudi pride do tako rečene super infekcije v kateri se virusom pridruži še bakterija. Super infekcija se zazna, ko je izcedek v nosu gnojen (to se vidi če je izcedek rumene in ne zelene barve) in vas nos začne zelo boleti, ker vam tako rečeno začne v nosu gniti takrat morate obvezno k zdravniku. Zamašen nos je vsakodnevna težava, ki ji velikokrat ne rabimo pomagat odpravit, saj tudi tako lažje ugotovimo, če v nosu sluznica dela oz. opravlja svoje fiziološko delo. Zamašen nos ni tako velika težava, kot si jo vi sedaj predstavljate, saj ni nobenega primera kjer bi bilo to življenju nevarno.

Če se pa bojite zdravnika potem si pa lahko sami pomagate pri super infekciji samo, da morate biti pripravljeni na bolečino, ki bo grozna. Na kratko vam bom napisal postopek s katerim sem si jaz pozdravil nos in mogoče si ga lahko tudi vi. Najprej poskusite ta gnoj ven iz nosa spravit s tem ko si brišete zamašen nos in nato si počasi stisnete nos, da se malo privadite na bolečino in ko boste že navajeni vzemite robec in si tako rečeno vrtajte po nosu in ko boste končali si lahko daste malo alkohola na robec in si še enkrat vrtajte po nosu. Ta metoda je boleča in je ne priporočam tistim, ki se niso nikoli poškodovali ali se bojijo bolečin ampak včasih moraš prijet svoje življenje v svoje roke.