Smiljan Mori svetuje, kako postati krojač lastne usode

V življenju se srečujemo z različnimi obdobji, tako dobrimi kot slabimi, in samo mi smo tisti krojači svoje usode, ki lahko določen položaj obrnemo v želeno smer. Kot bi rekel Smiljan Mori: »Vsaka negativna življenjska situacija se lahko obrne na bolje!« Le verjeti in zaupati je treba.

Ko se znajdemo v obdobju, kjer se zdi, da ni izhoda, je zelo pomembno, da se samo s sabo pogovorimo, se poskusimo umiriti ter poiskati rešitev.

Kaj svetuje Smiljan Mori?

Vsaka situacija je rešljiva in jo lahko pravzaprav uspešno rešite sami. Kako? Zaupal nam je kar 4 stebre, ki so zelo pomembni, da jih predelate. Pa si jih poglejmo:

  1. Vse se začne v vaši glavi

Če dobro pomislite, boste ugotovili, da se čisto vsaka stvar začne z neko mislijo, ki se spremeni v besedo in nato iz besede preide v dejanje. Zato je pomembno, da imamo predvsem urejene misli, saj to vodi do urejenega in bolj brezskrbnega življenja. Smiljan Mori poudarja, da je to najtežji del procesa, ki ga je treba pri sebi popraviti. Pri sebi pomislite, kolikokrat imate negativne misli in kako se potem te preslikajo v vaše zunanje življenje.

Sam nadzor nad mislimi je zapleten proces, saj se velikokrat zgodi, da kljub vsemu prileti kakšna negativna misel, ki pa jo poskusite z vsaj eno pozitivno nekako prekriti in se osredotočite samo nanjo. Presenečeni boste, kako hitro vam lahko taka malenkost spremeni razpoloženje ali spremeni mnenje.

  1. Nikoli ni tako hudo, da bi bilo brezupno

Včasih pridemo do položaja ali stanja, kjer se res vse zdi brezupno in da vam prav nobena stvar na svetu ne more pomagati, pa vendar ni nikoli tako hudo, da ne bi moglo biti slabše. Zato je dobro in pravzaprav pomembno, da ste vsak dan hvaležni za vse to, kar imate. Seveda ta mentaliteta ne pride takoj, vendar če boste vztrajali in se vsakič znova prepričali, da bo boljše, tudi bo.

Tako kot takšno stanje tudi sam uspeh ne pride kar čez noč. To potrdi tudi Smiljan Mori, ki dobro ve, kako to je. Ne gre zmeraj vse po načrtu in včasih je treba pasti, in se še več krat pobrati, da se pokažejo tisti pravi rezultati. Niste edini, ki se s tem sooča in verjemite, če je zmogel že nekdo, lahko tudi vi! Le od vas je odvisno, ali boste vstali ter brez strahu nadaljevali pot, veliko bolj močnejši.

  1. Naj vas ne bo strah neuspeha

Res je, da veliko ljudi smatra neuspeh za zelo slabo in sramotno stvar, vendar je takšno mišljenje zelo zmotno. Smiljan Mori poudarja, da je neuspeh dobra stvar, celo najboljše, kar se lahko človeku zgodi. Zakaj? Ker se seveda iz napak učimo, rastemo in se gradimo. Preden vam bo v katerikoli stvari uspelo, naj bo to dieta, podjetništvo ali karkoli drugega, boste vmes velikokrat padli, ampak naj vas to motivira in ne razočara.

Ker večkrat boste neko stvar naredili, boljša in lepša bo. Zato pomislite, kaj se lahko iz določenega položaja naučite in jo v prihodnje upoštevajte, saj vam na tak način uspeh ne bo nikdar ušel.

  1. Hvaležnost na vsakem koraku

Poskusite biti hvaležni vsak dan za stvari, ki vas obkrožajo, za to, da imate streho nad glavo, da imate hrano, toplo in pitno vodo, da imate družino in več. Mnogi namreč ne vedo, koliko je to vredno in zato je treba poiskati načine, kako biti resnično hvaležni za vse dano. Smiljan Mori pove, da bomo do tega prišli le z osebno rastjo, ki prihaja v različnih oblikah.

Bodite drzni, potisnite se iz cone udobja, doživite in poskusite stvari, ki jih drugače ne bi, saj samo tako boste postali boljša različica sebe.

Spremenite svoje življenje!

Zagotovo ste že slišali veliko motivacijskih in zanimivih zgodb, ki jih pišejo ljudje po svetu, saj želijo pomagati tistim, ki so ali so bili v podobni situaciji kot oni. Eden izmed teh je tudi Smiljan Mori, ki vsakodnevno spodbuja in motivira ljudi, da postanejo boljša verzija sebe, se učijo, igrajo in živijo svoje življenje ter so hvaležni za vse, kar jim ponuja.

Prevečkrat smo ujeti v svoje misli in pozabimo, da zunaj obstaja širni svet, ki čaka na nas. Odprite se za dogodivščine, spoznajte nove ljudi, stopite iz cone udobja, poskusite nove stvari, naj vas bo strah, saj boste tisti trenutek vedeli, da resnično živite!

Ceniti in živeti življenje brez slabih misli je neprecenljivo. Poskusite misliti in delati pozitivno in poglejte končni rezultat, nad katerim boste zagotovo navdušeni. Bodite vzor svojim otrokom, vrstnikom, staršem ali prijateljem. Vsaka zgodba uspeha je unikatna zgodba!

Smiljan Mori ve, da so različne spremembe v življenju lahko težke in ravno zato, je treba začeti z majhnimi in počasi, stopničko po stopničko, prikorakati do večjega cilja. Hitre in drastične spremembe so nevarne in se kaj hitro obrnejo v napačno smer. Zato je pomembno, da si zaupate, zato ker zmorete narediti vse, česar se lotite!