Konopljini proteini so primerni tudi za tiste, ki se izogibajo živalskim izdelkom

Nedolgo nazaj je bilo uživanje veganskih nadomestkov ter napitkov še neraziskano področje, v katerega je zaupal le malo kateri športnik. Časi se spreminjajo, naše mišljenje ter znanje pa z njimi. Zato se danes zavedamo, da je uživanje veganskih proteinov prav tako dobrodošlo kot uživanje proteinov živalskega izvora. Konec koncev naše telo nujno potrebuje zadostno količino beljakovin prav vsak dan – za normalno funkcioniranje vseh naših funkcij. Konopljini proteini na tem mestu predstavljajo pravo revolucijo (poleg sojinih, grahovih in nekaterih drugih), saj razbijajo mite o pravilni športni prehrani.

Veganski konopljini proteini so primerni prav za vse – tako domače, rekreativne, pa tudi profesionalne športnike, ki skozi prehrano ne uspejo zadostiti velikim potrebam po proteinih. Ker ne vsebujejo alergenov, kot je soja, so primerni za širok spekter ljudi, vključno za tiste, ki ne tolerirajo laktoze. Večinoma ostalih beljakovinskih praškov je namreč izdelano iz sirotke, ki pa žal ne ustreza tistim, ki težko prebavljajo laktozo.

konopljini proteini

Konopljini proteini imajo dokazano veliko pozitivnih učinkov na človeško telo ter splošno zdravje. Med drugim telo oskrbujejo z esencialnimi maščobnimi kislinami, so eden izmed redkih virov GLA ter še mnogo drugega. Ravno zaradi vsebnosti slednje naj bi učinkovito lajšali simptome ljudem z bolečinami v prsih, diabetikom, srčnimi boleznimi, visokim krvnim pritiskom, multiplo sklerozo, prekomerno telesno težo in različnimi kožnimi alergijami.

Konopljini proteini so izdelani iz semen konoplje, ki telesu zagotovijo enkraten ter velik hranilni obrok z nizko kalorično vrednostjo ter visoko vrednostjo mikro hranil, vitaminov ter mineralov. Katere so torej neponovljive prednosti jemanja konopljinih proteinov? Kot že rečeno, z njihovim uživanjem močno zvišamo vnos beljakovin v naše telo, poskrbimo za zdravje srca ter ožilja, očistimo prebavila, zmanjšamo željo po sladkorju, okrepimo imunski sistem itd. Ker konopljina semena in proteini vsebujejo tudi veliko vlaknin, imajo pozitiven učinek na naš želodec ter črevesje, zato ne bomo imeli občutka, kot bi nam celoten obrok obležal v želodcu.