Kako odpraviti osebne težave

V mesecu februarju 2015 sem se odločil, da bom začel s pisanjem svojega bloga – http://ivanjurgec.com/, ki bo namenjen pomoči ljudem. Ker sem po poklicu policist in se vsakodnevno srečujem z ljudmi, ki potrebujejo različno vrsto pomoči, sem si blog zamislil tako, da bom na blogu pisal informacije in nasvete, ki jih lahko ljudje uporabijo pri reševanju svojih težav. Kakšne težave so to lahko : problemi znotraj družine med partnerjema in otroci (nasilje), med sosedski spori, slaba zaščita in varovanje doma (vlomi, tatvine) …

osebne težave

Sam imam veliko izkušenj z delom z ljudmi, ki sem si ga pridobil z dolgoletnim delom v Policiji, najbolj pa so pomembne moje osebne izkušnje, saj sem se s podobnimi težavami oz. problemi v preteklosti soočal tudi jaz. Kaj mislim s tem, da sem se v preteklosti s težavami soočal tudi jaz? Sem oče treh otrok in sem v preteklosti imel velike težave s svojo partnerko – alkohol, ljubosumje nasilje. Ker so bile težave prevelike sem se na določeni točki odločil, da bom zapustil bivšo partnerko, kar se je tudi zgodilo. Vendar ni ostalo samo pri tem. Ker je partnerka imela prevelike osebne težave, sem moral resno in odgovorno ukrepati, tako, da sem se odločil, da se moral preseliti iz takrat prelepe Primorske na Štajersko k mojim staršem in to ne sam, ampak sem s sabo vzel svoje tri hčerke, ko so bile takrat še majhne, najmlajša je bila stara šele leto dni, ostali dve pa sta bili še šolo obvezni.

Če boš obiskal moj blog si boš lahko prebral mojo celotno zgodbo, za katero precej ljudi pravi, da ni bila lahka, vendar sam gledam nanjo, kot na zgodbo na podlagi katere sem se sam veliko naučil, kljub vsem težavam, ki so se dogajale.

V nadaljevanju mojega življenja, ki se je po preselitvi korenito spremenilo sem spoznal, kaj je bilo v preteklosti narobe. Spoznal sem, da sem bil in sem za svoje življenje odgovoren sam in da moram za boljše oz. kvalitetnejše življenje spremeniti sebe in ne drugih, kot sem vedno mislil.

Če imaš morda tudi ti kakšno podobno izkušnjo oz. se soočaš s podobnimi težavami, obišči moj blog www.ivanjurgec.com in tam boš našel odgovore, kako se s temi težavami soočiti in jih rešiti. Kontaktiraj me in z veseljem ti bom pomagal.