Jota Natureta

So dnevi, ko ne vemo kaj pripravit za kosilo. Posebej, ko pridemo vsi pozno domov iz službe in bi radi hitro nekaj pojedli. Če se spravimo pripravljat kakšno zapleteno jed, lahko včasih čakamo do večera in imamo potem po vsem takem kar večerjo. Zato pa se nekateri poslužujejo jedi iz konzerv, kar pomeni hitro pripravljena jed. Sedaj bodo nekateri rekli, da te jedi niso zdrave. Ampak ne jemo vsak dan takih jedi, zato nam ne morejo škoditi. Ena taka jed je tudi jota. V joti je zelje ter meso in druge sestavine, ki nam včasih prav ustrezajo, da pojemo nekaj drugačnega.

Že pripravljene jedi iz Naturete so najbolj kvalitetne in okusne jedi, ki jih lahko kupimo v naših trgovinah. Kdor zna sam pripraviti okusno joto in jota iz konzerve nima velike razlike. Tudi sama sem jo že večkrat kupila in pogrela. Včasih nam prav ustreza, da si omislimo jedi na žlico, kot so domače enolončnice. Teh jedi je ogromno, ampak jota pri nam kar prevladuje v domačih jedeh. Če jo sami pripravljamo rabimo kar en čas. Najboljše je, da jo kar pripravimo en dan prej, sj je potem drugi dan dosti boljša, kot takoj skuhana. Enolončnice so stare domače jedi, ki nekateri brez njih še danes ne morejo.

jota

Jota je tudi jed iz naših planinskih koč. Ne vem, če jote v kateri koči ne dobite za jesti. Pohodniki oziroma planinci tudi zelo radi si v koči naročimo joto. Tudi tisti, ki hodimo kampirat v gore si radi v kamp nesemo joto. Jata je jed, ki nam vedno sede in jo lahko hitro pogrejemo. Konzervo odpremo, stresemo v lonec damo na ogenj in že v par minutah lahko začnemo jesti. Natureta ima jedi iz domačih receptov naših babic, zato vam garantiram da so jedi zdrave in okusne. Jota s kislim zeljem in kosem svinjskega mesa vam bo napolnila prazen želodec. Recepte, da si jo pripravite sami najdete na spletu in si jo lahko čez celo leto pripravite.