Izvrstne in okusne čili omake

Kot lahko vemo so omake zelo pomembne pri vseh jedeh, saj poudarijo okus vsake jedi. Zelo okusne in priznane pa so tudi BBQ čili omake, saj imajo izrazit okus čilija in dodajo pravi okus jedem. Osnova BBQ čili omakam podjetja B&G Chillies so predvsem domači dimljeni jalapeno čiliji, kateri so pridobljeni s posebnim postopkom dimljenja. Le tej pa dodajo poseben okus BBQ čili omakam.

čili omake

BBQ čili omake s sladko pekočim okusom dodajo raznim jedem kot so hamburgerji in podobno pravi okus. Čili omake pa se podajo tudi ogromno jedem na žlico, marsikdo pa jih uporablja prav pri vsaki jedi. Da so dobili tisti pravi okus BBQ čili omake so poizkusili ogromno okusov in raznih  kombinacij. Zavedajo pa se tudi da imamo vsi različne okuse in ravno zato so pripravili več različnih kombinacij okusov, katere pa lahko zasledite tudi na spletni strani www.bgchillies.com.

Kot lahko vemo imajo vse čili omake različne okuse, nekatere so bolj pekoče, nekatere pa nekoliko manj, zato je zelo pomembno kako jih izbiramo kajti nekateri imamo raje bolj izrazit okus čilija nekateri pa nekoliko manj. Vsekakor pa so čili omake bolj priljubljene pri mehiških ali pa azijskih jedeh katerih ljubiteljev je vse več tudi v Evropi in po celem svetu. V kolikor se nam zgodi, da v jed dodamo preveč čili omake, lahko okus čilija ublažimo z dodatkom raznih jedi kot so kruh, riž, kisla smetana, morda kozarec mleka in pa raznorazna škrobna živila.

Kot zanimivost pa lahko še omenim, da čili sam po sebi sploh ne peče oz. ni pekoč, pač pa pekoč občutek v ustih povzroča kapsaicin. Kapsaicin v možganih aktivira del, ki je občutljiv na vročino in tako dobijo možgani informacijo, da imamo v ustih manjši plamen in zato nas posledično peče po ustih.

V kolikor želite naročiti izvrstne BBQ čili omake lahko obiščete zgoraj omenjeno spletno stran kjer dobite vse potrebne informacije.