Gasilska oprema, ki jo potrebujete

Gasilska oprema, ki jo potrebujemo doma se v veliki meri razlikuje od opreme, ki jo imajo gasilci. Gasilska oprema, ki jo potrebujete doma obsega le malo stvari, v vsaki hujši nesreči pa posredujejo gasilci. Več o opremi, ki jo lahko kupite pa si oglejte na Firerescue SLO in si zagotovite svojo opremo. Doma potrebujete obvezno gasilni aparat, da lahko pogasite manjši požar, brez da bi pri tem klicali gasilce. Priporočljivo je imeti tudi kakšno drugo stvar vendar je najpomembneje, da imate gasilni aparat. Tudi v avtu je le ta zelo priporočljiv, saj vemo da avto lahko zagori in ga nimamo s čim pogasiti.

Gasilska oprema pa je obvezna pri gasilcih. Oni potrebujejo veliko stvari. Od obvezne zaščitne obleke do ostalih pripomočkov, ki jih potrebujejo v primeru požara. Gasilska oprema oziroma zaščitna obleka je nujna. Tako se gasilci obvarujejo pred možnimi opeklinami, saj je obleka ognjevarna. Ne želimo si namreč da bi se gasilci pri gašenju požara resnejše poškodovali, zato potrebujejo dobro zaščito. Poleg zaščitne obleke pa je gasilska oprema polna pripomočkov, od naglavne svetilke, do sekire in raznih pripomočkov s katerimi si čistijo pot pred sabo. Najpomembnejša gasilska oprema pa je tista za gašenje požarov.

 

Gasilska oprema

Za gašenje požarov potrebujemo gasilski avto, ter razne cevi, s katerimi se povežemo na hidrante in črpamo vodo za gašenje požara. Gasilska oprema je res obsežna. Niti si ne moremo predstavljati kaj vse obsega, dokler enkrat ne obiščemo gasilcev in vidimo kaj vse potrebujejo za uspešno gašenje požara. Veliko stvari in veliko poguma gasilcev. Bo držalo, da gasilska oprema veliko naredi, vendar če ne bi bilo pogumnih gasilcev, nam tudi dobra gasilska oprema ne bi koristila. Nekdo jo mora uporabljati in nekdo mora točno vedeti kako jo pravilno uporabljati, da čim prej omejimo nastali požar. Spoštujmo gasilce in njihovo delo, ter pazimo kaj delamo, da ne bi povzročili požarov.