Težave s spanjem

Mnogi ljudje se borijo s težavami pri spanju. nespečnost je pogost pojav pri ljudeh vseh starosti, tako pri ženskah kakor tudi pri moških. Razlikujemo težave s spanjem in motnje spanja. Najprej, če pojasnim kaj spanje sploh je, ga lahko opredelimo kot tisto obdobje v dnevu, ko smo na nekakšen način nezavestni in se ne zavedamo svoje okolice. Vsak človek ima tudi notranjo uro, ki uravnava naš čas spanja in je lahko tudi porušena pri na primer potovanju skozi več časovnih pasov. Več o tem si lahko preberete na https://www.avogel.si/spanje/ne_morem_spati.php.

težave s spanjem

Spanje je zelo pomemben za nas in naše telo, saj se na tak način telo odpočije in sprosti. Spanje nam omogoča, da ostanemo zdravi, saj ima pozitivne učinke na naše telo. Obnovijo se naša tkiva, možgani si odpočijejo in odstranijo se odpadne snovi, ki so nastale med dnevom. Težave s spanjem pridejo največkrat takrat, kadar imamo slab spanec. Težave s spanjem niso zdravstvene težave, vendar so zelo neprijetne. Težave s spanjem delimo v tri skupine: težavna uspavanja, nekvalitetno spanje in prezgodnje prebujanja.

Spanje je izredno pomembno za nas, naše telo in njegovo delovanje, zato moramo čim prej najti vzrok slabega spanja in težav. Težave s spanjem lahko odpravite s koristnimi nasveti, ki si jih lahko preberete na spletni strani www.avogel.si. Zelo pomembno je, da kadar se odpravljate spati, da poskrbite, da je v vaši spalnici primerna temperatura, da je prostor prezračen in da ste oblečeni v udobna oblačila za spanje, katera ne bodo motila vas in vaš spanec.

Dejavniki za težave s spanjem so različni, kot na primer stres ali kakšna bolezen. Vemo, da imamo težave s spanjem takrat, ko ne moremo zaspati, ko imamo težave pri uspavanju in ko se zbudimo nenaspani in nespočiti. Da bi si zagotovili prijeten in kakovosten spanec si preberite nasvete na spletni strani www.avogel.si.