Kolagen za mladosten videz

Kolagen je beljakovina, za katero bi lahko rekli da tvoje telo drži skupaj, kot nekakšno lepilo. Torej če imaš težave z kožo, gubicami in neelastičnostjo kože je krivec kolagen. Če imaš težave s krhkimi lasmi, je krivec ta ista beljakovina, če imate težave s sklepi in bolečinami v kosteh je možnost, da je velik krivec prav kolagen. Učinkovitost kolagena je prav neverjetna, na koliko stvari vpliva, mi pa sploh ne vemo da obstaja in kakšne so njegove funkcije. V večini ga poznajo ženske zardi gubic. Vemo, da je glavni krivec za nastanek gubic, pomanjkanje te beljakovine in da ga moramo na nek način vnesti v kožo.

Kolagen

Zato so kozmetologi naredili raznovrstne kreme, ki vsebujejo kolagen in tako vsaj malo nahranimo kožo. Vendar pa se tukaj pojavi problem, koliko ga pravzaprav sploh lahko preide iz površine kože v notranjost. Ali so to dovolj majhne molekule, ki lahko prehajajo skozi povrhnjico kože. Morda ne bi bilo toliko neumno če bi kolagen uživali s prehranskimi dopolnili. Saj veste notranjost nahranimo tako da nekaj zaužijemo. Tudi to so že naši farmacevti naredili. Kolagen v obliki prehranskih dopolnil, ki ga enostavno zaužijemo in nahranimo naše telo s to beljakovino.

Pa vendar, vas gubice tako zelo motijo, da jih želite odstraniti. Se tako močno upirate staranju in ne želite pokazati svojih pravih let? Tukaj se je za vprašat, kaj si zares želite. Če imate kakšne resne zdravstvene težave in vam to priporoča vaš osebni zdravnik ali zdravnik specialist potem je vsekakor nujno da ga uživate. Če pa ga uživate po lastni volji potem pa se vprašajte dvakrat gaziantep bayan escort ali je res nujno potreben in ali želite vnašati v svoje telo toliko različni snovi. Je pa tudi res, da se z leti nastanek kolagena zmanjšuje. Bi bilo prav da kolagen vnašamo dodatno? Bi to morda koristilo in delovalo dobro na naše telo?