Jože Majes človek v pravem pomenu besede

Kaj storite ko se na vaši koži pokažejo izpuščaji, ali pa imate boleče mišice, kaj pa ko vas boli grlo ali ste prehlajeni? V takih primeri je najbolje segati po kvalitetnih mazilih in čajih. Za pripravo slednjih pa so potrebne dobre, okusne in kvalitetne sestavine, ki učinkujejo. Jože Majes iz kmetije Plavica je strokovnjak na svoje področju. Z zdravilnimi zelišči se ukvarja že desetletja. Njegova značilnost je da se ukvarja s tem poslom, ker je narava in raziskovanje njenih moči njegova življenjska poklicanost.

Zato je sva pridelava narava in ekološko certificirana. Jože Majes je eden tistih zeliščarjev, ki je ekološki v pravem pomenu, saj je tak po duši in so njegova živila pridelana na tak način ker je to del njegove osebnosti. Po znanje je odšel v samostan stična. Tam se je povezal s farmacevtom Jožetom Kukmanom, ki nadaljuje delo patra Ašiča. Nato pa se je povezal še z drugimi strokovnjaki in se izobraževal na farmacevtski fakulteti. Svoje znanje pa je nadgrajeval tudi v tujini.

Joze Majes

Jože Majes je pred tem bil po poklicu gradbeni inženir in je v preteklosti bil zaposlen v gradbeni firmi, dokler podjetje ni propadlo. To ga je spodbodlo, da gre na svoje in nastalo je podjetje K2M. Njegov prvi namen ni bilo ponujati produkte, ampak ljudem svetovati in jih poučiti, kaj in kako naj uporabljajo, da bo učinkovalo. A zarečenega kruha se največ poje in ker je bilo povpraševanje se je razvila ponudba. Ljudje so izdelke preizkušali in to da se vedno znova vračajo je dokaz, da so učinkoviti. Jože Majes pravi, da mu denar ni na prvem mestu. Zase ima dovolj, želi si pomagati in to je bistvo njegovega dela. Trenutno ima zaposlenih več kot 10 ljudi, ki trdo delajo da lahko vse obratuje.

Jože Majes je preprost človek, pri katerem lahko človek vedno najde strokoven a brezplačen nasvet. Njegova vrednost je v veliki razgledanosti. Ko so ga spraševali kako je za arjuvedo je znal odgovoriti tudi na ta vprašanja. Sam je obiskal Indijo in si ogledal arjuvedsko tovarno farmacije, vendar kljub temu prisega na zelišča, ki so v naši okolici, saj se sklicuje na avstrijsko zdravilko Hildegardo von Bingen, katere se drž modri izrek da naj uporabljamo rastline, ki rastejo okrog našega doma, saj so z namenom prišle do nas.