Prava izbira jedilnice za vaš dom

Bistvo našega doma je, da se v njem počutimo varno in prijetno. Zato ima izbira primerne jedilnice še toliko večji pomen, saj velja, da v njej preživimo kar dobršen del svojega časa. Najrazličnejše moderne jedilnice si lahko ogledate na spletni strani https://www.salonpohistva.si/jedilnice. Salon pohištva Furnitura je znan po svoji pestri izbiri najrazličnejšega pohištva tako za jedilnice kot ostale prostore vašega doma. Njihovi prijazni svetovalci pa vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri pohištva, ki bo vaš jedilni prostor spremenil v prijeten in estetsko dovršen kotiček v vašem domu.

Kako opremiti vašo jedilnico

Funkcija jedilnice še zdaleč ni več samo uživanje v slastnih obrokih. Poleg dnevne sobe je jedilnica prostor, v katerem preživimo kar največ svojega časa. Njenemu prvotnemu namenu so se namreč pridružile še funkcije delovne ter družabne sobe, igralnice in šolske učilnice. Gre torej za nadvse vsestranski prostor vašega domovanja in center dnevnega dogajanja. Pri opremljanju jedilnice bodite zato pozorni, da ohranite njeno funkcionalnost in namembnost.

Izbira pohištva naj bo v prvi vrsti prilagojena velikosti vaše jedilnice. Sam prostor ne sme biti prenatrpan – ne le, da to ni v skladu z estetiko notranjega dizajna, poleg tega je popolnoma nepraktično. Trendi že kar nekaj časa narekujejo svetlejše tone in naravne barve lesa, ki prostor optično povečajo in odprejo. Zato izberite opremo, ki bo jedilnici vdahnila nekaj nove svežine, jo vizualno povečala, vam pa omogočila dovolj prostora za prijetno bivanje. Lep in udobno urejen prostor je namreč ključen za dobro počutje vas in vaše družine.

Središče vaše jedilnice

Zagotovo je najpomembnejši kos pohištva v jedilnici miza. Ko izbirate mizo, bodite pozorni na nekaj ključnih lastnosti. Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti. je, koliko ljudi bo običajno sedelo zanjo. Od tega je namreč odvisno, za kako veliko jedilno mizo se boste odločili. Prav tako je treba dobro razmisliti, kakšna oblika mize se bo najbolj podala v vašo jedilnico – je to klasična pravokotna ali morda okrogla oziroma ovalna oblika?

Izbrati je treba še ustrezen material in barvo, ki se skladata z ostalo opremo in vašo jedilno mizo morate le še naročiti. Trenutno zmagovalna izbira strank je zagotovo masivna miza iz lesa v kombinaciji s kovinskimi nogami. Ljudje se namreč tudi pri izbiri pohištva radi vračajo nazaj k naravi. V kolikor pa preostale opreme vaše jedilnice ne nameravate menjati, pa se kot odlična rešitev izkaže enobarvna miza.

V salonu pohištva Furnitura lahko izbirate med mizami različnih velikosti, oblik, barv in materialov. Prav vse pa se lahko pohvalijo z dobro kvaliteto. Ljubitelji ekstravagantnega lahko pri Furnituri naročite posebno ročno kovano mizo s sedalom iz akrilnega stekla. Vedno bolj priljubljene so tudi raztegljive mize, ki so med vsakdanjiki zložene, ob obiskih pa se jih raztegne in tako omogoči prijetno večerno druženje v dobri družbi.

Udobje na prvem mestu

Drugi zelo pomemben element vašega jedilnega prostora so zagotovo stoli. Ti naj bodo v prvi vrsti udobni in izdelani iz kakovostnih materialov. Za doseganje najvišje stopnje udobja med sedenjem izberite oblazinjene jedilne stole. V ponudbi salona pohištva Furnitura boste našli vrhunske primerke iz kvalitetne tkanine, ki vam bodo omogočali udobno posedanje po jedi. Ogrodje oziroma nogice stola so lahko iz kovine ali lesa, zagotavljati pa morajo dobro stabilnost. Pazite tudi, da izberete stole z dovolj visokim naslonjalom, ki omogoča še prijetnejšo namestitev.

Kar zadeva dizajna in barv stolov, pa se lahko popolnoma prepustite vaši domišljiji. Estetski petičneži se bodo najraje odločili za stole, ki se po obliki, barvi in materialu popolnoma skladajo z ostalim pohištvom v jedilnici, medtem ko bodo drzni avanturisti raje posegli po pisanih stolih, ki v prostor vnesejo nekoliko več harmonične razgibanosti. Vendar pazite, da pri izbiri ne prekoračite pravila številke dve – dve različni barvi ali dva različna materiala sta več kot dobrodošla, večje število različnih kosov pa bo v vaš prostor vneslo zgolj nepotreben kaos.

Za piko na i

Jedilnico je smiselno dodatno popestriti z manjšimi omaricami ali praktično komodo. Ne gre le za oživitev prostora, ampak povsem praktično idejo, saj vam dodatna oprema omogoča shranjevanje servisov, prtov ali drugih jedilnih pripomočkov. Če imate v jedilnici dovolj prostora, se lahko odločite tudi za barsko mizo in stole, ki bodo vaša večerna druženja s prijatelji dodatno popestrili. Za piko na i izberite še elegantno luč, ki bo jedilnico napolnila z idealno osvetlitvijo.

Za doseganje vrhunskega počutja je potrebno v prostor vnesti tudi nekaj osebnostne note. Jedilnico opremite po svojem okusu z vašimi najljubšimi slikami, morda priljubljeno lončnico ali kakšnim drugim elementom, ki ima za vas nek prav poseben pomen. Čeprav vrhunsko opremljena, je hiša brez vašega podpisa zgolj prostor za štirimi stenami. Vi ste namreč tisti, ki ji vlijete tisto najpomembnejše – dušo. In ravno ta vašo hišo spremeni v dom, zavetje za vas in vaše najdražje.