Bolečine v križu

Človeško zdravje je pomembno za vsakega posamebnika. Vedno pa negre za bolezni pač pa tudi za bolečine. Ene izmed teh so tudi bolečine v križu. Te uvršamo med najbolj boleče in tudi dokaj pogoste. Več si lahko preberete na https://www.semos.si/bolecine-v-krizu/. Človeško telo v prvi vrsti ni ustvarjeno za sedeči položaj. Človek naj bi se čez dan pretežno gibal. Sedenje je postalo človekov vsak dan, ko sedimo v avtu, smo na računalniku, jemo, gledamo televizijo,… Vsi ti položaji niso primerni za naraven položaj človeka, zato se veliko ljudi doživi bolečine v križu.

Masaža križa

Seveda pa razlog za bolečine v hrbtu ni samo sedenje. Lahko gre za resne ali manj resne poškodbe hrbta. Bolečine v križu lahko povzročajo poškodbe pri športu, pri poškodbi na delovnem mestu. Kot je že zgoraj omenjeno, jih lahko dobimo od več urnega sedenja v pisarni. Število prebivalstva, ki dela v takih pogojih je zelo veliko. Velik odstotek k bolečinam pripomore tudi nepravilna izbira obutve. Ženske, ki velikokrat nosijo visoke pete, so bolj podleže temu, ali pa delavci, ki so cel dan na nogah v neprimernih, nizko cenovnih čevljih. Vsi ti položaji ustvarjajo pritisk na hrbtenico in zato čutimo bolečine v križu. Razlogov za to vrstne bolečine je res veliko, med njimi je tudi neustrezna izbira ležišča.

Če imamo probleme z bolečinami, je skrajni čas, da obiščemo fizioterapevta. Ta bo opravil terapije, glede na naše potrebe. Svetoval nam bo glede zgoraj omenjenih stvari: obutve, ležišča, stola, kdaj in koliko se je dnevno potrebno gibati. Obstaja sicer veliko različnih načinov terapij, ki znatno pomagajo pri izboljšanju bolečin. Vemo pa, da če imamo bolečine v križu, smo sami največji krivci, a hkrati tudi najboljši terapevti. Z obiskom fizioterapevta in upoštevanjem njegovih navodil, si lahko zelo izboljšamo življenje. To življenje bi bilo brez bolečin, brez stokanja in slabe volje. Obiščite fizioterapevta in se znebite bolečin.