Adaptacija kopalnice v nekaj korakih

Kopalnica je v vsakem domu nujna, v sodobnem času pa postaja tudi pomemben kraj sprostitve in miru, kjer vsakodnevno skrbimo za higieno in skrb zase. Adaptacija kopalnice pa pogosto s seboj prinese kar nekaj stresa, finančnega in časovnega vložka. Ne nazadnje si želimo, da bi bila prenovljena kopalnica točno takšna, kot si želimo, a pot do nje ni vedno lahko, pogosto se zdi, da je kar nemogoča.

S pomočjo premišljenega načrta je adaptacija kopalnice lahko veliko manj stresna, zato smo vam pripravili nekaj namigov, kako iz obstoječe kopalnice čim hitreje in učinkovito urediti prostor za sproščanje in osebno nego.

Od ideje do končnega izdelka

Brez prave zamisli boste težko prišli do kopalnice, ki vam bo kar najbolj odgovarjala. Verjetno že veste, kaj vam je všeč in kateri slog vam bolj odgovarja. Je to rustikalen, morda moderen? Glede na svoj priljubljeni slog si lahko zamislite posamezne elemente in tudi neko celostno sliko, na kateri gradite naprej. Adaptacija kopalnice bo veliko bolj uspešna, če boste naredili natančne izmere samega prostora in posameznih elementov. Določite, kje in kako bo postavljena prha, morda kad, kako bo ta velika, koliko prostora bo zavzemal radiator, koliko prostora želite za shranjevanje … Natančne izmere so vsekakor ključ do uspeha.

adaptacija kopalnice

V nadaljevanju se lotite konkretnega načrta. Adaptacija kopalnice mora vsebovati nek izris, najbolje kar tridimenzionalni, da si bo tudi mojster lažje predstavljal, kako ste si vse skupaj zamislili. Ko naredite konkreten načrt, na katerem se vidi razporeditev inštalacije in opreme, je čas za nakup vsega potrebnega. V kolikor boste spreminjali vodovodne in električne inštalacije, bo treba začeti s tem, sicer pa bo treba kupiti talno in stensko oblogo (keramične ploščice), sanitarno keramiko, pohištvene elemente in dodatke. Še en zelo pomemben korak vas čaka, to je izbira najboljšega mojstra, ki mu adaptacija kopalnice ni tuja. Izberite preverjeno ime, takšno z izkušnjami in strokovnimi znanji. In takšno, ki vas bo poslušalo ter vam po potrebi tudi svetovalo. Čas je za konkretno akcijo, torej za adaptacijo kopalnice po vaših željah.

Svetujemo vam, da adaptacijo spremljate in vmes opozarjate na morebitne pomanjkljivosti, hkrati pa boste tudi vedeli, kako vse skupaj poteka. Na ta način boste podrobneje seznanjeni s tem, koliko časa adaptacija kopalnice vzame, in, ne nazadnje, koliko vas bo to stalo. Zanesljivi mojstri so vam ves čas na voljo tudi pri keramičarstvu Aleja Stil.