Zakaj imam bolečine med menstruacijo?

Se tudi ti sprašuješ, zakaj imaš bolečine med menstruacijo? Nisi edina, saj je to naraven proces, ki se dogaja v telesu. V tistem času se žensko telo čisti s tem, ko izloča maternično sluznico. Pri tem se maternica krči, saj ima zmanjšan dotok krvi v maternično sluznico. Hormončki v tvojem telesu pa že tako delajo s polno paro.

Brez skrbi, bolečine med menstruacijo se da omiliti ali celo odpraviti. Svetujemo ti, da se najprej poslužiš preprostih in naravnih trikov. Jej čim več lahke hrane, po možnosti obogatene z vodo, kot sta sadje in zelenjava. Bolečine lahko zmanjša redna telesna aktivnost, seveda ne samo med menstruacijo.

bolečine med menstruacijo

Dovolj vode je eno izmed pomembnejših vodil  v boju z bolečinami med menstruacijo. Dobra novica je tudi ta, da pri bolečinah med menstruacijo pomaga dovolj počitka in spanca. Privošči si ga brez slabe vesti! Žal je tudi prekomerna telesna teža pogosto vzrok, da v času menstruacije trpimo. Kajenje, aktivno kot tudi pasivno, zagotovo ne koristi tvojemu telesu, zato premisli, preden spet prižgeš cigareto.

Kaj pa, če te bolečine onesposobijo za dan ali več? Prepričaj se še, če je morda podobne težave imela tvoja mama. Prav mogoče je, da so boleče menstruacije zapisane v tvojih genih. Seveda ne gre takoj vreči puške v koruzo. V prvi vrsti upoštevaj zgoraj navedene nasvete, če pa zares ne bo bolje, pa obišči svojega ginekologa. Vprašaj ga za nasvet ali pa naj ti napiše recept za protibolečinsko zdravilo. Uživaj jih zmerno, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da čez čas ne bodo več učinkovala.