Vas zanima potovanje v Venezuelo?

Venezuela je dežela tisočerih doživetij, saj na vsakem koraku nudi nova znanja ter dogodivščine, ki jih v zahodnem svetu ne moremo izkusiti. Glede narave se Venezuela uvršča med tri najlepše države na svetu, zato je tam nedvomno mogoče videti zelo lepe razglede. Kaj pa ljudje? Cene in možnosti transporta?

Ta dežela je na tekmovanjih miss Universe prejela že ogromno najvišjih nazivov. Slovi po obsedenosti z modo in lepoto, a vseeno lahko na ulicah vidimo tudi veliko ljudi s prekomerno telesno težo in posameznikov, ki iščejo le dobiček in možnost, da se okoristijo. Njihov sodni sistem ni urejen najbolje, zato je na potovanju potrebna velika mera pazljivosti. Premikanje po nočnih ulicah ni priporočljivo, če pa že, naj bo v spremstvu.

venezuela

Sicer pa Venezuela nudi zelo nizke cene nafte. Cene enega litra slednje je dejansko nižji kot liter vode. Žal so avtomobili veliko dražji, kar pomeni, da si prebivalstvo le stežka privošči takšno lastnino. Sicer so cene akomodacij in različnih aktivnosti presenetljivo visoke. Glede na to, da je Venezuala precej umazana, saj v vsakem kotičku ležijo smeti in nesnaga, boste za ceno storitev in izdelkov najverjetneje plačali več, kot pričakujete. Presenetljivo je tudi dejstvo, da je v tej deželi težko najti zdravo ali brezmesno hrano. Venezuela ni najbolj prijazna vegetarijancem, še manj pa veganom.

Potovanje v Venezuelo je lahko, če ste nekoliko prilagodljivi in pripravljeni na nove izkušnje, zelo lepa dogodivščina. Po prihodu v Caracas, se lahko naprej odpravite do gorskih vasic, iz katerih boste imeli prelep pogled na visoke Ande. Na voljo imate ogled narodnega parka ter deževnega gozdu, kjer si lahko ogledate najrazličnejše živali. Dežela je kot nalašč za izkoriščanje panoramskih letov, ki so žal tudi nekoliko zasoljeni v ceni. Vseeno se izplačajo, saj boste videli resnično veliko. Venezuela je bogata z jezeri in slapovi, zato se le podajte na turo po reki Orinoko ter si oglejte slap Angel.