Trenta: pravljična dežela

Hočete na oddih? Pojdite v Trento. Trenta je dolina v Triglavskem narodnem parku in je najvišji del Soške doline. Kot del edinega narodnega parka v Sloveniji, je Trenta tudi zaščiteno geografsko območje, ki je strogo zavarovana z zakonom o ohranjanju narave. Zato čez čas vedno ostane enaka in čudovita dežela z lepimi naravnimi znamenitostmi. Edino, kar se spreminja, so ljudje in sama vas Trenta, ki danes ni več tako gosto naseljena, kot je bila nekoč. Veliko hiš je počitniških, katerih lastniki sicer tudi pomagajo z vaščani sooblikovati njihovo vas. Obisk Trente vas bo zaznamoval lahko za celo življenje, ker boste gotovo uživali v njeni lepoti. Verjemite, da so zelo dobri razlogi, zaradi katerih ima Trenta veliko obiskovalcev ne le iz Slovenije, temveč veliko tudi iz tujine. Zahvaljujoč internetu, ima Slovenija vse več turizma in vse več ljudi se zaveda lepote naše države.

Trenta

V današnjem hitrem in stresnem življenju je pomembno, da si vzamemo čas za sprostitev. Nekaj dni stran od službe, opravkov in socialnih medijev bo zelo dobro za vaše splošno počutje in tudi za vaše zdravje. Trenta in Triglavski narodni park nasploh je v Sloveniji vsekakor najboljši kraj, če imamo vsaj malo radi prelepo gorsko naravo. V parku je tudi naš najvišji vrh, Triglav, ki ga naj bi vsak Slovenec obiskal vsaj enkrat v življenju in je to res eno posebno doživetje. Ogledate si lahko tudi mnogo drugih naravnih znamenitosti kot na primer gorska jezera, reke in druge gore. Če ste pozorni, lahko vidite ogromno različnih živali in rastlin, značilne za naš gorski svet. Nekatere od njih ne obstajajo nikjer drugje na svetu.

V Trenti imate odlične možnosti za različne vrste rekreacije in športov, ne samo za pohodništvo. Kolesarjenje, plezanje in raftanje so zelo priljubljeni med drugimi. Trenta je znana po tem, da je prijazna ljudem čez celo leto. Za prenočitev imajo odlično urejene in čiste apartmaje, kjer imajo tudi prijazen in domač pristop do gostov. Priložnost imate spoznavati njihovo odlično lokalno kulinariko. Oddih v Trenti vas tako zagotovo ne bo razočaral in dobro se boste sprostili od vsakdanjega življenja.