Posodobite svoj ogrevalni sistem z nakupom toplotne črpalke

V trgovini eMundia – www.emundia.si/ogrevanje/toplotne-crpalke se med množico izdelkov za optimizacijo vašega ogrevalnega sistema nahajajo tudi različne ogrevalne ter sanitarne toplotne črpalke. V naši ponudbi boste tako našli nizkotemperaturne in visokotemperaturne črpalke, ki omogočajo ogrevanje vašega doma ter sanitarne vode, pa tudi monobloke, različno dodatno opremo ter črpalke v obliki bojlerja – le-te je v nekaterih primerih prav tako mogoče priključiti na katerikoli ogrevalni kotel.

Vsekakor se nakup tovrstnih črpalk zelo izplača, tako stroškovno kot z vidika udobja bivanja. Svetujemo pa vam, da se pred samim nakupom dobro pozanimate o možnostih črpalk ter njihovih zmogljivostih. V mislih imejte tudi lastnosti samega objekta, predvsem izolacijo, lokacijo objekta, izvedbo že obstoječega ogrevalnega sistema itd. Za potrebe različnih objektov imamo namreč pripravljene raznovrstne naprave. Vabimo vas, da nas pred nakupom toplotne črpalke kontaktirate, saj bomo z veseljem prisluhnili vašim željam ter vam na njihovi podlagi svetovali. Zagotovili vam bomo tudi ugodno ter kakovostno montažo izbranega modela črpalke.

toplotne črpalke

Kakšno toplotno črpalko kupiti? Če so v vašem domu nameščeni radiatorji, boste najverjetneje (ne pa nujno) potrebovali visokotemperaturno črpalko, saj lahko le-te dosegajo dovolj visoke temperature. Visokotemperaturna črpalka bo nasploh bolj ustrezala stavbam, ki so nekoliko starejše ter slabše izolirane. Nizkotemperaturna toplotna črpalka bo primerna za objekte z majhnimi toplotnimi izgubami (tj. z dobro izolacijo ter sodobnimi okni in vrati). Primerna bo predvsem za objekte s talnim ogrevanjem, v nekaterih primerih pa tudi za tiste, ki se ogrevajo z radiatorji.

Kaj pa sanitarna toplotna črpalka? Nakup sanitarne toplotne črpalke se vam lahko še posebej obrestuje v primeru, da v vašem objektu kurite na drva oz. lesno biomaso,  saj tako poleti ne boste več ostajali brez tople vode. Zagotovili si boste toplo vodo skozi vse leto, centralni sistem ogrevanja pa lahko ostane popolnoma nespremenjen. Z nakupom sanitarne črpalke boste na dolgi rok zmanjšali stroške ogrevanja tople vode, hkrati pa poskrbeli za zmanjšanje porabe energije ter prispevali k zmanjšanju količine emisij.