Kakšne so smernice modernih kuhinj

Čeprav se smernice vedno spreminjajo, pa naj bo to na področju mode, prehrane ali pa opremljanja kuhinj, lahko pri slednjem še vedno potegnemo nekaj točk, s katerimi bo vaša kuhinja zasijala v vsem svojem sijaju.

Moderne kuhinje so zelo popularne, saj tudi hiše in stanovanja postajajo vedno bolj moderna in vsi si želimo, da ima naš bivalni prostor neko »noto«, ki je enotna vsem prostorom. Precej težko je razločiti med modernimi in kontemporarnimi smernicami, saj je med njima tanka črta. Slednji se navezuje na to, kakšni so trendi sedaj, moderno pa na tisto obdobje, ki je bilo prelomnica med starinskim in nečem novim, proti koncu 20. stoletja. Gre za izraz, ki ga je težko razložiti.

Ko sam pomislim na moderno kuhinjo, si zamislim elemente brez ročajev, gladke in pravokotne linije, pohištva brez okvirjev in veliko nerjavečega jekla. To pa seveda ni res, moderne so lahko tudi kuhinje v naravnih odtenkih lesa in karakteristikah, ki ga le-ti oddajajo.

moderne kuhinje

Pri teh kuhinjah so v ospredju tudi vertikalne in horizontalne linije, ne zaobljene oblike. K modernemu videzu bodo pripomogle tudi najnovejše kuhinjske naprave in gospodinjski aparati s svojimi vesoljskimi oblikami.

Ko boste opremljali vašo kuhinjo vam svetujem, da najamete kakšnega oblikovalca ali pa svetovalca za opremljanje, če vam proračun to dopušča. Je pa tudi na spletu veliko vodičev in portalov, ki so namenjeni najrazličnejšim stilom opremljanja. S pomočjo spleta si lahko izberete slovenskega ali pa tujega ponudnika in pri njem naročite kuhinjo po svojem okusu.