Kako nam operacija nosu lahko izboljša življenje?

Zavedati se je potrebno, da je rinoplastika neboleč operativni poseg, ki lahko posamezniku spremeni življenje. Vseeno ga ne gre jemati  z levo roko. Vedno je potrebno poiskati najboljšega strokovnjaka, katerega rokam se bomo prepustili, pred tem pa se o posegu tudi pozanimati – preveriti relevantne vire. Najboljše informacije pa vam bo, po sprejeti odločitvi, da ga obiščete, lahko podal le izbrani lepotni kirurg sam. Strokovnjaki za operacije nosu lahko zelo polepšajo izgled vašega nosu.

Mnogo ljudi je nezadovoljnih z videzom svojega nosu. Nekateri imajo zaradi oblike nosu tudi težave z dihanjem. Vsekakor živeti z nosom, ki je prevelik, majhen, preveč zakrivljen ali pa kako drugače nesimetričen, ni enostavno. Vpliva lahko na slabšanje naše samopodobe ter tako slabša našo kakovost življenja. Operacija nosu lahko tako izboljša naš videz, s tem pa pozitivno vpliva tudi na našo samozavest. Seveda ne gre pričakovati, da bo operacija nosu čudežno spremenila naš odnos do samih sebe, vseeno pa lahko na podlagi realnih pričakovanj odlično vpliva na naše počutje.

operacija nosu

Ker je področje estetske kirurgije dandanes že močno razvito, tehnike pa izpopolnjene, je poseg operacije nosu opravljen hitro ter brez bolečih posledic. Prav tako se tudi med posegom uporablja lokalna anestezija, zato je strah pred bolečino popolnoma odveč. Potencirana lokalna anestezija ima še nekaj drugih prednosti, kot je hitrejše okrevanje, spontano dihanje, na podlagi katerega lahko lepotni kirurg spontano odkrije tudi težave z dihanjem (in jih razreši med istim posegom) ter nasploh izboljšane operativne pogoje za kirurga. Slednji se tako lahko resnično osredotoči le na operacijo. Sama operacija nosu na kliniki Dr. Tončić, izkušenim kirurgom na omenjeni kliniki vzame le okoli 30 minut. Revizijska oz. globoko funkcionalna septo-rinoplastika zaradi svoje zahtevnosti vzame nekoliko več časa.

Okrevanje po operaciji ni boleče. Morda je nekoliko neprijetno, vendar jemanje protibolečinskih tablet ni potrebno. Takoj po operaciji vam bo kirurg v nos namestil tampone, ki vam jih nato odstrani tri dni po posegu. Na odstranitev opornice se pacient zglasi po enem tednu – takrat tudi prvič vidi rezultat operacije.