Gašper okna

Ali ste vedeli, da so slaba in nekvalitetna okna ena ključnih vzrokov za mrzlo stanovanje? Naj vam še povemo, da se kljub veliki razsežnosti okenjskih funkcij, izbira okenj začne z izbiro materiala. To je les, aluminiij in pa umetne mase. Pa začnimo pri lesu:

Pri Gašper okna pravijo, da se okna katera so narejena iz lesa, najlepše naravno starajo, vzdrževanje le teh, pa je zelo hitro in enostavno. Kar je pri tem najboljše je, da za vzdrževanje ne potrebujemo posebnih storitev ali strokovnjakov, saj lahko vse to postorimo kar sami. Vse kar potrebujemo narediti za ustrezno vzdrževanje lesenih oken, je to da ga enkrat ali dvakrat letno očistimo z negovalnim mlekom. Negovalno mleko zapira nastale razpoke in tako prepreči pronicanje vode, z tem pa tudi osveži barve in jim vrača sijaj.

gašper okna

Les se v gradnji uporablja že tisočletja in se je odlično izkazal v vseh vremenskih pogojih. Pravtako pa je znano, da so okna iz lesa zelo varčna okna, saj se predstavljajo kot odličen toplotni in zvočni izolator. Pri Gapšer okna, lahko izbirate med naslednjimi vrstami lesa: smrekov les, macesnov les, hrastov les in pa les eksotičnih vrst.

Pri Gašper okna in vrata pa ne prodajajo samo lesena okna temveč tudi les v kombinaciji z aluminijasto oblogo. Taka okna so najbolj vzdržljiva. Na zunanji strani so kompaktna in vzdržljiva, na notranji strani pa prijazna in topla.

Gašper okna in vrata je družinsko podjetje, katero se z sožitju z lesom ukvarja že 45 let. Gašper okna pa ni le samo v prodaji oken in vrat, saj se ukvarjajo tudi z predelavo lesa, izdelujejo polproizvode iz lesa in proizvajajo stavbeno pohištvo.

Pri Gašper okna in vrata pa nudijo tudi protilomno zaščito z vgradnjo ustreznega okovja(najbolj priporočiv za potrebe stanovanjskih hiš je razred RC2, razredi pa se označujejo z RC od ena do šest), in pa vgradnja kaljenih in lepljenih stekel. Seveda je varnost oken odvisna tudi od izbora same kljuke, lesa, in pa ustrezne vgradnje.