Domača maska za obraz

Maska za obraz je nekaj, kar si moramo privoščiti vsak teden vsaj enkrat (vendar ne preveč pogosto), da ohranjamo kožo zdravo, čisto in sijočo! Poznamo številne maske za obraz, najboljše pa so seveda tiste, ki so naravne in organske, saj z njimi v telo ne vnašamo nikakršnih kemikalij. Maska za obraz pa je odlična tudi, če o pripravimo doma, saj na ta način vemo katere sestavine smo uporabili.

maska za obraz

Za sijočo, lepo in mehko kožo si lahko pripravite masko iz oljčnega olja, sode bikarbone in medu. Eno žlico olja, žličko sode in pol žličke medu enostavno zmešate v posodi in maska za obraz je pripravljena! Masko nanesite na umit obraz in pustite na obrazu dobrih 10 minut, nato pa jo sperite s pomočjo tople vode. Takšna maska se uporablja enkrat na teden, vaša koža pa bo kar sijala od zadovoljstva! Odlična prednost takšne maske je tudi dejstvo, da je primerna za prav vsak tip kože, saj so sestavine res popolnoma naravne.

Če želite, da je vaša maska za obraz bolj vlažilna, potem zmešajte žlico kokosovega olja, in pa eno žličko in pol medu. Po želji lahko dodate še kakšno kapljico eteričnega olja, vendar ni nujno. Masko nato postavite na hladno za nekaj minut, potem pa jo nanesite na obraz, kjer naj učinkuje dobrih 10 minut. S tem bo vaša koža na obrazu bolj navlažena, prav tako pa se s tem zavira proces nastanka gub, kar pa je seveda samo še dodaten plus.

Če pa seveda nimate takšnih sestavin doma, potem je najbolje, da je vaša maska za obraz kupljena pri preverjenemu prodajalcu in predvsem, da je naravna, saj boste le na ta način vedeli, da na svojo čudovito in občutljivo kožo niste nanesli kakšnih kemikalij, ki tam res nimajo kaj početi in vam lahko le škodujejo.