Avstralski piton potoval na letalu v ženskem čevlju

Ženska je našla majhnega pitona v enem izmed svojih čevljev po skoraj 15 000 kilometrov dolgem letu iz Avstralije.

Škotska ženska je po letu iz Queenslanda v Glasgow presenečena ugotovila, da se je v enega izmed čevljev v njenem kovčku skril majhen piton.

Nekatere je dogodek spomnil na kultni film Kače na letalu, v katerem Samuel L. Jackson igra FBI agenta, ki se bori proti strupenim kačam, ki so bile pretihotapljene na letalo.

Kača se je skrila v čevelj in se celo začela leviti med dolgotrajnim potovanjem. Ko ga je ženska našla je poklicala škotsko organizacijo za zaščito živali in jim sporočila, da je našla pitona. Predstavniki organizacije so prišlo po kačo in jo odpeljali v karanteno.

piton

Eden izmed lovilcev živali iz organizacije je povedal, da se je odzval na klic ženske, ki je pojasnila, da se je ravnokar vrnila iz Avstralije in je v svojem kovčku našla pitona. Ko je prišel na kraj dogodka je ženska že sama premaknila kačo na varno tako, da jo je samo pobral in odpeljal v zavetišče.

Tam so kačo pregledali in ugotovili, da gre za pitona, ki ne spada med strupene živali. Kača je trenutno v karanteni, ker se morajo prepričati, da ne prenaša kakšnih bolezni ali zajedavcev, ki bi lahko škodili lokalni flori in favni.

To ni bilo prvič, da se je kača izognila varnostnim ukrepom ter se nepovabljena pretihotapila na letalo. Leta 2016 se je na letu iz Torreon do Mexico City nad glavami presenečenih potnikov nenadoma pojavila kača, ki se je očitno skrivala nekje v prtljagi in je od tam očitno pobegnila. Leta 2012 je eden izmed EgyptAir letal moral zasilno pristati potem, ko je moškega na njemu ugriznila strupena kača in je nujno potreboval zdravniško pomoč. Izkazalo se je, da je moški želel pretihotapiti kačo iz Egipta v drugo državo, vendar je pri tem bil neuspešen.